Kako podesiti svoj domen?

Kada kreirate vašu internet prodavnicu, koristićete privremeni domen u obliku poddomen.merchantproshop.com ili poddomen.shopmania.biz, što vam omogućava da naručujete samo tokom probnog perioda (15 dana).

Unutar MerchantPro platforme, primarni domen se može dodati pristupom stranici Domeni i SSL.

Podešavanje NameServer-a

Usmeravanje DNS NameServer-a na MerchantPro je preporučena opcija za rad Internet prodavnice na sopstvenom domenu. Postavljanjem naših naziva servera domena, automatski će vam biti dodeljen MX zapis i moći ćete da kreirate adrese e-pošte za svoj domen direktno iz kontrolnog panela. Njihovo podešavanje se vrši sa naloga klijenta kreiranog na platformi na kojoj je domen registrovan. Ako naiđete na probleme u vezi sa primenom promena, preporučujemo vam da kontaktirate tim za podršku. Treba da dodate sledeće NameServer-e za svoj domen:

  • ns1.shopmania.org
  • ns2.shopmania.org

TIP
Ako već imate email adrese za taj domen, one više neće raditi sa email servera na koji su prethodno postavljeni. Preporučujemo da pre izmene NameServer-a napravite rezervnu kopiju za odgovarajuće email adrese (kontakte, sadržaj poruke).

NOTE
Ako vaša trenutna usluga hostinga koristi registraciju Delegation Signer (DS) za vaš domen, morate je onemogućiti pre postavljanja novih NameServer-a.

Napravite zapis tipa A

Operacija usmeravanja domena stvaranjem zapisa tipa A sastoji se od usmeravanja domena na IP adresu 146.70.66.61.

Važno je zapamtiti da glavni pretraživači example.rs i www.example.rs vide kao dva različita domena. Stoga predlažemo da se upućivanje na pomenutu IP adresu izvrši i za verziju example.rs i za verziju www.example.rs.

Kreirajte CNAME zapis

Dodavanje CNAME (Canonical name) zapisa sastoji se u kreiranju pseudonima za domen, odnosno u usmeravanju domena na merchantproshop.com. Ova opcija se može koristiti za poddomene. Dakle, njegova svrha je da usmeri poddomen na domen ili poddomen, umesto na IP adresu.

Kreiranje ovog zapisa može se izvršiti putem klijentskog naloga kreiranog na platformi na kojoj je domen registrovan. Ako imate problema sa dodavanjem CNAME zapisa, preporučujemo da se obratite timu za podršku dotične institucije.

Poslednji put izmenjeno: 18 May 2022
Je li ova stranica bila od pomoći?
Još uvek vam je potrebna pomoć?
Politika Privatnosti
Koristimo kolačiće da obezbedimo neophodnu funkcionalnost i poboljšamo vaše korišćenje sajta. Nastavkom pregleda sajta, slažete se sa našom Politikom Kolačića.