Stranica "O Nama", a šta o Vama?

eCommerce Srbija, 09 May 2011

Jedna od najvažnijih komponenti sajta, a u isto vreme, jedna od najviše podcenjenih, je generička stranica "O Nama". Verovatno ste se i Vi, kao i većina vlasnika sajtova, pobrinuli da uključite ovu stranicu na sajt, ali niste posebnu pažnju posvetili kvalitetu sadržaja.

Info

Ali zato možete biti sigurni da će posetioci vaše prodavnice i kupci posvetiti punu pažnju ovoj stranici.

Razlog je jednostavan: ako kupac kupi neki proizvod, pre svega će želeti da sazna više o samoj prodavnici, o kompaniji ili osobi koja je održava i o kontaktima.

Imajući u vidu da stranica "O Nama" može da Vam donese korist, očigledno je koliku važnost treba da joj posvetite.

Pripremili smo 3 najvažnije stavke koje je potrebno da uključite u stranicu "O Nama" na Vašem sajtu:

  1. Predstavite Vaš posao
    Zamislite da je stranica "O Nama" ekvivalent razmene imena između dve osobe koje su se tek upoznale. Ubacite osnovne informacije u tekst, zvanično ime kompanije, naziv prodavnice, sažet opis vašeg poslovanja, kratku listu grupa proizvoda ili brendova koji su dostupni u prodavnici. Možete dodati i fizičku adresu prodavnice ako je u pitanju Outlet, ili link prema Kontakt stranici.

  2. Istaknite Vaše prednosti
    Pošto je ovo prvi sastanak sa perspektivnim klijentom, imajte na umu da stranica "O Nama" treba da odaje utisak poverenja i kredibiliteta za posetioca. Dodajte istoriju prodavnice i ne ustručavajte se da uključite pohvale koje ste primili od postojećih klijenata. Ako je Vaša prodavnica učestvovala u nekim projektima ili u podršci društvenoj zajednici, sredini ili NVO organizacijama, prezentujte sve ove informacije.

  3. Budite koncizni u izražavanju i organizujte informacije
    Drugim rečima, uključite sve osnovne sadržaje, ali pazite da priča ne bude previše dugačka, jer su klijentima potrebne specifične informacije. Takođe, definišite informacije u paragrafe, sa relevantnim naslovima. Tekst će biti lakši za pregled i kupac će biti zadovoljan zbog brzog pronalaska traženih detalja. Možete završiti stranicu sa pozivom posetiocima da Vam postave pitanja putem Kontakt stranice za dodatne informacije.

Nadamo se da su Vas nabrojani argumenti uverili da treba da imate stranicu "O Nama" dobro izgrađenu.

Želimo Vam  uspeh u kreiranju!