Zašto u Vašem online shopu treba da imate cenu proizvoda izraženu u više valuta

Autor: Mirjana Popović Živanović, MerchantPro platforma, 29 Jan 2021

Vodite svoj biznis, osvojili ste svoje tržište i imate verne i zadovoljne kupce. Sve je super ali s vremena na vreme dobijete i neku poružbinu ili pitanje iz inostranstva. Zbog toga stalno razmišljate o tome da proširite poslovanje i na druge zemlje, na više jezika i u više valuta.

Ako se odlučite bilo bi dobro da posetiocima date mogućnost da na sajtu izaberu svoj jezik i valutu, ili neke globalne, barem na engleskom jeziku ili euro ili dolar za lakše preračunavanje. Sa jedne strane ćete povećati prodaju svojih proizvoda, kao i vrednost vašeg biznisa.

Pored toga, i sama online prodavnica će izgledati ozbiljnije i profesionalnije i domaćim kupcima.

Čak i ako odlučite da ipak ne poslujete van zemlje, imajte u vidu da i u našoj zemlji ima puno stranaca i turista koji bi možda kupovali u vašem online shopu kada bi se lakše snalazili.

Kako to sve izvesti? Nije nemoguće samo su vam potrebni pravi alati i biznis partneri koji vam mogu olakšati put do stranih kupaca.

Merchantpro platforma za kreiranje internet prodavnice ima već ugrađenu opciju za više jezika i više valuta, i u samo par klikova možete ih aktivirati. Ne mora da brinete jer se cena automatski preračunava po dnevnom kursu valute koju uključite.

alt text

Posetite MerchantPro i upoznajte se bliže sa našim rešenjem za online shop. Možda vam se i dopadne ideja!

Želimo vam više valuta i globalni uspeh u poslovanju.